Шофьорът на автобус, който причини тежка катастрофа на главен път Русе - Велико Търново, при която загинаха четирима човека, а други 8 бяха ранени, остава с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Това определи Великотърновският апелативен съд, след като остави без уважение искането на обвиняемия за изменението и в по-лека, съобщава "Труд".

Становището на Великотърновската апелативна прокуратура бе, че Дж. Дж. трябва да остане с най-тежката мярка за неотклонение. 

35-годишният Джингиз Джан е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Велико Търново за това, че на 6 август, около 02.00 часа, на първокласен път Русе – Свиленград, в землището на горнооряховското село Крушето, при управление на автобус „Мерцедес“ с румънска  регистрация, нарушил правилата за движение по пътищата по чл. 20, ал.1 и 2 от ЗДвП. Като водач не е контролирал моторното превозно средство, което управлявал и не се е движил със съобразена с пътните условия скорост. В резултат на това реализирал пътнотранспортно  произшествие и по непредпазливост причинил смъртта четири лица, пътували в автобуса.

Апелативен съд – Велико Търново намира, че са налице предпоставките за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия и затова потвърди определената от Окръжен съд – Велико Търново мярка, като правилна и законосъобразна.
Определението на АС- Велико Търново  не подлежи на обжалване.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура-Велико Търново.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!