Млада пловдивчанка се размина на косъм от джебчийка кражба в центъра на Пловдив, пише Трафик нюз бг. Жената се е прибирала от работа по обичайния си маршрут. На улица „Капитан Райчо”, докато говори по телефона, тя усетила, че в чантата й нещо се движи.

Когато обърнала глава, видяла млада ромка, бръкнала дълбоко в дамския аксесоар, ровеща за портмоне или телефон.

Пловдивчанката веднага се дръпнала, ударила мургавата джебчийка с чантата си, но недоброжелателката избягала. Слава богу, без плячка.

Дамата описа жената като млада, добре поддържана с елегантни дрехи. Тя не е успяла да види добре лицето й, но предупреждава съгражданките си да си пазят чантите от така изглеждащи жени.

„Грешката ми беше, че след като си извадих телефона, не си закопчах чантата. По нищо не личеше, че такава жена може да е крадла. Пазете се, дами”, коментира потърпевшата. "Заради подобни грабежи не нося много пари в себе си, но документите са важни. Главоболията след това са големи, да не говорим, че отново са свързани с разходи", допълва младата дама.

Не веднъж сме съобщавали за случаи, в които пловдивчани са ставали жертва на кражби от джебчийки. Имало е случаи, в които в един и същи магазин и по едно и също време пловдивчанки са били обирани, и то в центъра на града.