За по-малко от 24 часа главен водопровод се спука на едно и също място и предизвика големи наводнения в ЖК “Тракия” в Пловдив. Тази сутрин стотици домакинства осъмнаха без вода, като на сухо те останаха през целия деня, пише trafficnews.bg. Почти цял ден екипи на ВиК Пловдив работиха, за да отстранят аварията, и привечер водоподаването беше възстановено.

 

Възможност да вземат душ и да измият домакинските си съдове обаче имаха една малка част от пловдивчаните, живеещи в района между жп гара “Тракия”, “Форума” и Пето РПУ. Тази вечер водопроводът отново се спука и отново оставаме без вода, сигнализира читател на TrafficNews.bg. В района живеят много семейства с малки деца, налягането на водата в този час е почти нулево, а заради силния теч, който наводнява улиците, със сигурност водоподаването ще бъде спряно. И така почти едно денонощие хората остават на сухо, оплаква се читателят ни.

 

Районът е един от проблемните в “Тракия”, където периодично старите етернитови тръби се пукат и оставят много домакинства без вода. Няколко пъти в месеца около блоковете ни се копае, заради аварии. Защо не направят цялостна подмяна на тези стари тръби и проблемите със спукани съоръжения и наводнения да приключат, се чудят живеещите около блок 100.