Шофьор на микробус в Пловдив направи умопомрачителна маневра, за да избегне задръстването на Сточна гара, пише Plovdiv24.bg.

Възмутен свидетел е успял да заснеме как водачът на буса с регистрационен номер PB9156KH прави ляв завой, след като е изпреварил останалите превозни средства по...десния тротоар.

"От доста време снимам по пловдивските улици, но такова чудо не бях виждал. Чинно чакаме в крайна дясна лента на червено на кръстовището на Сточна гара в сутрешния час пик, когато микробус от опашката получава факс от космоса и с мръсна газ и кълбо от черен дим се втурва нагоре по тротоара и отпрашва напред без оглед на пешеходци, за да изпревари 3 коли.
 

Вероятно си мислите, че ще направи десен завой в джоба по бул. "Христо Ботев", но каква е изненадата на цялата опашка, когато "човекът" като таран се спуска отново на бул. Найчо Цанов между колите и с умопомрачителна маневра прави ляв завой. Не знам дали КАТ е предвидил наказание за подобно нарушение: ляв завой от крайно десен тротоар! Просто без думи!", пише мъжът, заснел видеоклипа.

Видеото вижте тук!