Срещу бившия главен изпълнителен директор на "Кремиковци" Александър Томов е повдигнато ново обвинение за присвояване в особено големи размери и длъжностно престъпление, научи БЛИЦ от заместник-градския прокурор Роман Василев.
Обвинението е във връзка с това, че "Кремиковци" е бил ощетени с 29 милиона лева. Става дума за извършени разпоредителни сделки с хвостохранилище на комбината, което е имотекирано за покупката на ЦСКА. Обвинението е по член 203 от НК за присвояване в особено големи размери.
Заедно с Томов са обвинени и Божко Бонев, директор на "Финметал" и Иван Иванов, член на УС на "Кремиковци".
На Иван Иванов е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лева, а на Бонев – 3500 лв.  Както БЛИЦ първа писа обвинението се очакваше да бъде повдигнато още преди близо месец.
На 16 юни т.г. Прокуратурата образува досъдебно производство срещу Александър Томов и Александър Гарибов за длъжностно присвояване на пари в размер на 5 млн. евро. Според Прокуратурата парите са били преведени от „Кремиковци” на ЦСКА като след това част от тези суми са отишли в офшорни фирми, притежание на Томов. Разследването срещу Александър Томов и Александър Гарибов бе възложено на Национална следствена служба. Двамата са разследвани за това, че са присвоили пари от ЦСКА, собственост на „Кремиковци” АД, поверени им да ги управляват. Длъжностното присвояване е в особено големи размери и представлява особено тежък случай. Томов и Гарибов имат заповед за напускане на страната.
На 5 юни след заповед на министър председателя Сергей Станишев Държавната агенция за национална сигурност и Националната агенция за приходи направиха пълна данъчна ревизия на финансовото състояние на ПФК ЦСКА в периода от 2002-2007 г.
Проверката стана факт след като стана ясно, че ЦСКА не е погасил задълженията си към държавата, в следствие на което клубът бе лишен от право на участие в Шампионската лига.
След скандала Александър Томов подаде оставка от ръководството на ЦСКА, но след това се завърна на ръководния пост. Първоначално той пое вината за случилото, но после я прехвърли на лицензионната комисия на БФС, която не е уведомила навреме ЦСКА за проблемите. /БЛИЦ