Попълнете търсена ключова дума или фраза

Пожарната в Пловдив е задействана заради стотици литри нефтени продукти СНИМКИ

https://blitz.bg/obshtestvo/pozharnata-v-plovdiv-e-zadeystvana-zaradi-stotitsi-litri-nefteni-produkti-snimki_news724858.html Blitz.bg

Предприети са спешни мерки за ограничаване на замърсяването

Пловдив, България 05 Февр. 2020, 03:37 749 прочита 2 коментара
Екипи на пожарната бяха разположени на мостовете в Пловдив. Те очакват разлива на нефтени продукти, който тръгна от Пазарджик.

По първоначална информация става въпрос за изпускане на 600 литра нефтопродукти, съобщава trafficnews.bg. Екипи на пожарната са разположени на моста на Панаира и край баража на река Марица в Пловдив. Те предприеха спешни мерки за ограничаване на замърсяването.

Пожарникарите ще опитат да сложат боново съоръжение във водите на река Марица, за да бъдат уловени нефтопродуктите. Установена е производствена авария в цех от спукана тръба на хидравлична преса.Проверки са установили нефтопродукти по течението на реките Пишманка и Марица, както и при мостовете на Марица при село Огняново и Стамболийски. Замърсяването е повърхностно, не е опасно за рибите, твърдят природозащитници. 

„Каучук“ АД писмено е уведомил РИОСВ-Пазарджик за причините и предприетите действия. Производственият процес е бил спрян незабавно, с което е преустановено последващо замърсяване. Установена е производствена авария в цех „Транспортна лента” от спукана тръба на хидравлична преса и е преустановена дейността му. Преди възобновяване на производствения процес РИОСВ ще извърши контролно пробонабиране от отпадъчните води на предприятието.„Ако се наложи екипите ще работят денонощно, но ще бъдат предприети всички необходими мерки, за да не се допусне разпространение на замърсяването по Марица. В непрекъсната връзка сме с Басейнова дирекция и Гражданска защита, всички действия се координират", заяви областният управител. - Замърсяването е повърхностно, водата е спряна, пуснати са шлюзовете. Очаква се около 3 часа сутринта петното да е в Пловдив и да бъде почистено.

2 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам