Преподавателят, ударил по главата ученичка в школо в Ловеч, съжалява за деянието си, но нямал друг избор. Опитвал всячески да разтърве момичетата, но Барбара така и не пуснала косата на своята опонентка. Това заяви самият учител от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в ефира на Нова тв.

Както БЛИЦ съобщи, 7-класнички се пердашиха, скубеха и псуваха навръх 8 март, а учителят се включи в мелето, опитвайки се с шамари и юмруци да спре боя. Шокиращото видео се появи във Фейсбук и бързо предизвика вълна от коментари.   

"Относно Барбара са подавани сигнали в детска педагогическа стая, но не постоянно, понеже тя има проблеми. Малко е агресивна на моменти, понякога е добре, друг път - не", казва преподавателят.

"Говорих с родителите. Извиних им се. Казах им, че съжалявам, че съм постъпил така, но просто нямаше друг начин. Аз съм възпитател и съм бил треньор и по борба. Когато съм я удрял, не е било сериозно, защото, ако я ударя сериозно…",  добавя той.

Отосно твърденията на момичето, че е припаднала, възпитателят каза: "Глупости! Ние я изведохме, за да няма проблеми с този пак".

"Не е редно това, което направих. Просто на момента не знаех какво да правя. Много тежко го преживях и за мен беше голям шок. Две вечери не съм спал. Родителите е трябвало, като видят, че детето е лабилно, да го заведат на лекар. Има лекарства, които да се пият, за да е добре психически", добави той.

"Аз пуснах молба за напускане. Все пак проявявам някаква отговорност и поради тази причина си пускам молбата. От там нататък каквото решат и полиция, и прокуратура. Закрила на детето идваха, лошото е, че няма Закрила на учителя", каза още учителят.