Празничен концерт по случай 129-та годишнина от създаването на военноморските сили на република България събра стотици жители и гости на Созопол на Амфитеатъра. Концертът бе изпълнен от Представителен духов оркестър на ВМС на Република България, който навършва 124 години от създаването си.
Под диригентството на капитан Трети ранг Мирослав Трифонов бяха изпълнени популярни армейски маршове и музикални произведения на световни композитори. Публиката посрещна музикалните изпълнения с бурни аплодисменти и многократно „бис”, което превърна събитието в истински празник.
По случай празника на ВМС поздравление от името на кмета на община Созопол Панайот Рейзи поднесе зам.кметът Катя Стоянова и връчи поздравителен адрес до Съюза на офицерите и старшините от запаса и резерва в Созопол на председателя на съюза капитан Първи ранг о.з. Казанджиев. „Надявам се вашето родолюбие и активност в обществения живот на Созопол да станат част от общите ни усилия да работим за доброто и благото на жителите на община Созопол”, се казва в поздравителния адрес от кмета на община Созопол Панайот Рейзи до Съюза на офицерите и старшините от запаса и резерва.

Поздравителни адреси по случай 129-та годишнина от създаването на ВМС на РБългария бяха изпратени от името на кмета Панайот Рейзи до вицеадмирал Минко Кавалджиев, командващ ВС на РБългария и до бригаден адмирал Георги Мотев командващ Военноморска база- Бургас, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Бургас. /БЛИЦ