В ДПС работихме с политици, бизнесмени и мафиоти. Партията е била посредник на руския "Газпром" за сделки с петрол с Турция. Това заяви предшественикът на Ахмед Емин - Керим Караали, който е ръководил т.нар. тогава бизнесцентър на партията на Доган по Нова телевизия.
Керим Караали е уреждал срещи с бизнесмени и мафиоти с Ахмед Доган. По негово време ДПС е било в затруднено финансово  положение и за всяка уредена среща се е плащало по 1000 марки или 1000 долара, тези пари са влизали директно в касата на Ахмед Доган или на Касим Дал. По думите на Караали това са били "рушветни пари", защото за тях не са се издавали никакви документи. Всичко ставаше устно, каза ръководителят на бизнесцентъра на ДПС. Той заяви, че ДПС е било посредник на сделки с петрол от Русия към Турция. Посредник на Рем Вяхирев в България е бил Стьопата, който беше убит ден след покушението над Илия Павлов. Стьопата е контактувал с Доган и е уреждал сделките чрез междинни фирми в Турция. По думите на Караали тогава ДПС е била търговска партия и така е започнало изграждането на обръча от фирми около Доган.
Една от големите сделки, за която ДПС е трябвало да посредничи за продажбата на 4 милиона тона петрол, от която е щяла да спечели около 12 млн. долара, се е провалила. При нейното уреждане Караали е бил отстранен  заради скандал с Доган и Касим Дал. Ръководителят на бизнесцентъра към ДПС посочи още, че е имало и сделки за желязо с Украйна, като отново се е работило с комисионен договор. По думите му след сделките имало канали за прехвърляне на парите в партийните каси. Той посочи още, че Доган е контактувал и с убития Фатик.
Според Караали намерените пари в касата на самоубилия се началник на кабинета на Доган Ахмед Емин - около 100 хиляди евро най-вероятно са отново рушветни пари, ако за тях няма никакви документи. 
Това не са клевети. Това са действителни случаи, категоричен бе Караали като подчерта, че има подписано пълномощно от Касим Дал за сделките. /БЛИЦ