Днес извиках Порожанов и говорихме. Той каза, че е готов да си подаде оставката. През 2004 година е имало друга партия на власт - защо не са го осъдили те.Това каза министър-председателят Бойко Борисов в студиото на "Лице в лице" по bTV.
"Програмата за къщи за гости е много добра. Има много места, където тези къщи си работят добре и се пълнят с туристи. Те са именно извън големите курорти и са в китни места, които имат нужда от това. В момента върви пълна проверка на полицията и прокуратурата. Проверяваме в момента колко туристическа такса е платена. Всеки, който е нарушил закона, ще върне парите в троен размер и ще му се конфискува къщата. Има строги правила, които трябва да се спазват", обясни още премиерът.  

Борисов се ядоса на "гадовете", които намират кусур на папата: И Господ да слезе...

"Сега явно Порожанов е на прицел и всички са се съсредоточили върху него. Аз ще го отстраня, но 2004 година той не е бил част от никаква управленска форма. Той бива разпитван. Веднага ще му се вземе оставката, ако е нужно. Въпросът е, че виждате в другите партии как нито веднъж не отговориха на тези въпроси", допълни Борисов. 

Министър-председателят благодари на всички медии, които разобличиха нередностите с апартаментите и изтъкна това като част от свободата на словото. 

Борисов проговори и по темата "Иванчева".

"Дори най-тежкият престъпник трябва да бъде уважаван като личност. След като на тази крехка жена й сложиха белезници на краката и ръцете... не е удобна гледка. Виждате колко арестанти се докараха от чужбина без никаква показност и излишни пикантности", каза той.

"БСП да не се обаждат какво са направили в историята. КОНПИ са направили много. Питате ме за шефа на КОНПИ и неговата тераса, но не ме питате имам ли доверие в друг човек, за който също се писа, че има апартаменти. Нямам доверие в председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов. Изявява се като политическа фигура. Той трябва да си гледа съда. Георгиев и Панов са две абсолютно еднакви неща. Но единият е в отпуска, а другият къде е. Въпросите ви са само в едната част на везната", ядоса се Борисов.