Балканика ТВ ще излъчи 30-минутни интервюта с Елена Георге и Хадисе Ачъкгьоз, които ще представят Румъния и Турция на тазгодишното издание на Евровизия в Русия. Зрителите ще научат любопитни подробности за двете изпълнителки в специални издания на рубриката „Euro Song Contest ’09, The Balkan Entries” на 1, 2 и 3-ти май.
Хадисе ще бъде първата певица, която не е родена в Турция, но ще представя страната на международния конкурс. Тя е много популярна в южната ни съседка, но е имала възможност да пее под флага и на Белгия. Везните накланят към родината на родителите й, след като турската национална телевизия й дава възможност да участва в Москва без да се явява на предварителни кръгове, както е в Белгия. Хадисе вече представи песента си „Dum Tek Tek” в почти цяла Европа, включително и България. До дни се очаква да тръгне и клипът към парчето. Около видеото се разрази мини скандал, като според слуховете турската телевизия е отказала да го завърти заради многото еротични кадри. Самата певица обаче отрича този факт и споделя, че официалното видео все още не е готово. Интересен е и фактът, че никой не знае все още с каква хореография и какви ефекти ще използва екипът на Хадисе по време на нейната изява на сцената в Москва.
Зрителите на Балканика ТВ ще се запознаят отблизо и с най-младата участничка на Евровизия – Елена Георге. Румънката даде специално интервю, в което разказва за своята кариера и подготовка за конкурса. Според предварителни гласувания на фенове, нейната песен „Балкански момичета” ще попадне сред финалистите. Елена признава пред камерите, че се готви много сериозно за Евровизия, като основна опора е нейният приятел, също певец. Гаджето й ще бъде до нея и в руската столица, като палци за нея ще стиска и семейството й.
До началото на Евровизия 2009, в програмата на Балканика ТВ ще се въртят клиповете на песните-претенденти от балканските страни. /БЛИЦ