Одрин беше залят от български туристи вчера, дошли да пазаруват преди новогодишната нощ. Огромни опашки от превозни средства се образуваха на граничния пункт Капитан Андреево/Капъкуле, в посока Турция в ранните часове на деня. 

Българите дошли В Одрин за новогодишен шопинг образуваха дълги опашки и на входовете на Одрин, за да пазаруват още в ранните часове. Най-предпочитаните места от посетителите бяха градският пазар, историческите базари и търговските центрове, пише "Марица"

Търговците на градския пазар, който е обичайна дестинация за българските туристи, споделиха, че са доволни от масовите посещения от България. Почти всички паркинги край пазара бяха препълнени с коли с българска регистрация. Българите напуснаха привечер пазара с много артикули - от дрехи до храна, като традиционно напълниха багажниците на колите си, предава турската агенция Демирорен (DHA).

Селахатин Акмеше, търговец на пазара, се похвали, че бизнесът им е добър преди Нова година. „Всички търговци са много доволни. Може ли някой да каже нещо лошо в момента? Тези дни имаме повече посетители от България, отколкото от Гърция“, допълни той.

Днес се очаква нова вълна от българи в Одрин, но този път това ще са купонджии, дошли за да празнуват Нова година в хотелите там. Хотелиерите се похвалиха, че не са останали свободни стаи за празниците, като над 95 на сто от клентите им са български граждани.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук