Разследваният за хулиганство шофьор, който стреля с картечен газов пистолет по пътя Добрич-Варна, може да получи обвинения и по други състави от Наказателния кодекс, съобщи на пресконференция днес заместник районният прокурор на Добрич Павел Любенов.

По думите му, след експертно заключение за щетите, нанесени при инцидента на лекия автомобил "Пежо", на 36-годишния И.Ю.А. може да бъде повдигнато обвинение за умишлено причиняване на пътно-транспортно произшествие.

Припомняме, инцидентът стана около 11 часа на 21 август, когато след отнемане на предимство на изхода на Добрич, И.Ю.А с управляваното от него "Ауди" започва да преследва лекия автомобил "Пежо". Мъжът произвежда изстрели, изтласква другата кола от пътя и принуждава водача й да спре. Нанася му удар с юмрук в лицето.

От мястото на произшествието са иззети гилзи, а боеприпаси и пълнителят на оръжието са иззети при претърсване на "Ауди"-то. Самото оръжие, за което предстои да бъде направено експертно заключение, е предадено от непълнолетния син на извършителя, информира прокурор Любенов. Той добави, че предстои и пострадалият, който е настанен в болница, да бъде освидетелстван какви увреждания е получил.

Районният съд в Добрич вече е постановил постоянна мярка "задържане под стража" на И.Ю.А., който е извършил деянието в изпитателния срок на условно осъждане за закана за убийство и увреждане на чуждо имущество.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!