Продължават разпитите по аферата "Барселонагейт". Днес в Софийската градска прокуратура е призован бизнесменът Валентин Златев.

Вчера прокуратурата поиска имунитета на бившия премиер и депутат в 49-ото НС Бойко Борисов във връзка с образуваното досъдебно производство по случая. Днес се очакват и реакции от страна на ГЕРБ и останалите партии в парламента.

От прокуратурата твърдят, че са събрани доказателства, че бившият премиер е предоставил на трети лица средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина, придобити в резултат на извършено престъпление.

До момента от партиите в парламента темата коментира съпредседателят на ПП Кирил Петков, който заяви, че вярват в истинското правосъдие, но то не трябва да е бухалка. А лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов призова Борисов да прояви мъжество и сам да се откаже от имунитета си.

Миналият четвъртък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше на разпит в Софийската градска прокуратура по аферата "Барселонагейт". Според адвоката му на Борисов са задавани въпроси, на които е отговарял през 3-4 години. По случая беше разпитан и бизнесменът Александър Сталийски.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук