Нови собственици се търсят за бившия апартамент на Валентин Димитров-Топлото. Жилището, което стана повод за арестуването на майката на предишния шеф на “Топлофикация”, баба Цеца, се продава за 148 000 евро, пише в. “Труд” в утрешния си брой.
Транспарант с надпис “Продава!” виси от балкона на апартамента на столичния бул. “Прага”. Обявата, която е публикувана в сайт за имоти, гласи, че просторното тристайно жилище е изцяло ремонтирано. И макар сградата да е строена през 50-те години на миналия век собствениците са сменили електро- и ВиК инсталациите и дограмата. Общата площ на дома е 72 кв. м., но в цената влизат и мазе на партера, което е 10 кв. м., и място за паркиране в двора. На сайта са качени снимки от помещенията, за да добият търсещите ясна представа как точно изглежда апартаментът. От агенцията твърдят, че жилището е на младо семейство.

Съседи споделиха, че в момента собствениците са семейство от Асеновград. Преди три години те го купили от майката на бившия шеф на парното за сумата от 140 хил. лева. Парите са били нужни на Вальо Топлото, за да поеме разноските по делото, което беше заведено срещу него през 2006 г., и да си наеме адвокати, които да гои представляват пред съда. Новодомците са направили основен ремонт на жилището, което е на четвъртия етаж в сградата. Не е ясна причината, поради която сега да решили да го продадат.

През 2006 г. всички сметки на семейство Димитрови бяха запорирани. Така въпросните 140 хил. лева, които баба Цеца получила от продажбата на имота, бяха блокирани. Преди 2 години възрастната жена беше задържана при опит да изтегли парите от банков клон в кв. “Белите брези”. Тогава тя беше подведена под отговорност, а всичките й сметки бяха запорирани. Прокуратурата трябваше да реши какво да прави с парите, след като делото беше приключено. Все още обаче не е ясно каква ще бъде съдбата им. И до днес нито една от сметките на Валентин Димитров не е отворена. Той няма право да се разпорежда с въпросните суми. /БЛИЦ