На 10-ти ноември един лош режим беше сменен с един разсипателен режим. Това коментира проф. Атанас Семов, преподавател по право на ЕС и член на Конституционния съд по повод годишнината от 10 ноември в ефира на БНТ.

"Нашата демокрация от последните 30 години доведе до състояние, което загубихме 1/3 от населението си. Няма такъв феномен в друга държава, изминаваща прехода. Няма нужда от друга присъда, освен тази. Това е достатъчно доказателство. Имиграцията продължава, млади българи продължават да напускат страната. Това каза проф. Семов по повод 10-ти ноември.", коментира още той.

По думите му има драматично негативни тенденции в развитието на България през последните 30 години.

"Имаме поне 4-5 негативни тенденции - демографската катастрофа, редом с нея е застаряването на населението. В България един работещ издържа 1,6 неработещи. След 10 години това означава пълен разпад на социалната система. Образованието е в пълна катастрофа. Чудесно е, че с е повишиха заплатите на учителите. Странно е, че един начален учител получава повече от един университетски преподавател.", заяви още проф. Семов.

Според него 10-ти ноември само формално е донесъл демокрацията.