„Прокуратурата запретна ръкави и започна работа. За това заслужава цялата възможна подкрепа на обществеността. Иван Гешев внесе енергия и свежест в работата на прокуратурата“, това заяви бившият служебен премиер професор Георги Близкашки в „Още от деня“ по БНТ.

„От преди месец президентът Румен Радев започна инициатива за реформи в прокуратурата. Но големият въпрос е, че този дебат отдавна се е състоял и изчерпал. 

С нетърпение очаквам да разбера в крайна сметка какво ще излезе от това начинание. Аз ясно обясних, че има неща, които могат да се направят и такива, които посмъртно не може да се направят. Примерно да се извади прокуратурата от съдебната власт“, така проф. Близнашки коментира днешното изказване на президента Румен Радев, в което той каза, че снема доверието си от кабинета на премиера Бойко Борисов.

Бившият премиер бе категоричен, че питането на главния прокурор Иван Гешев за това може ли да се разследва президентът във връзка със СРС-тата, които излязоха миналата седмица.

Нинова зове за бунт след сваленото доверие на Радев от кабинета

„Има един куп въпросителни около поведението на държавния глава. Това, което хората трябва да знаят е, че имунитетът на президента не е абсолютен. Той е ограничен“, категоричен бе проф. Близнашки.

„Това, което се случи днес преминава всякакви граници. Абсурдно изявление по никое време. Не е удачно да даваш израз на своите собствени фрустрации. 

Борисов изригна: Радев се намесва пряко в независимостта на властите НА ЖИВО

Румен Радев успя да ни изненада. Избрахме го без да го познаваме, а сега започваме да виждаме същинския му облик. А този облик крие опасност за страната. Ние го избираме, за да бъде обединител на нацията, а той прави всичко възможно, за да я раздели. Ние го избираме, за да защитава Конституцията, а той тръгва да я променя. 

Той предизвиква дебати, които са с неизвестен край.

Опитва се да създава истерия. 

Истината е една – държавният глава за тези три години не успя да намери верния тон“, заяви проф. Близнашки.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!