"Не знаем колко ще продължи тази ситуация и затов аникой не знае какво ще се случи със студентите и учениците. В момента има голямо изоставане, не се знае какво ще стане с кандидатстудентската кампания, нито какво ще стане с матурите", сподели в "Тази сутрин" проф. Даниел Вълчев, който е декан на юридическия факултет на Софийския университет. 

Според него правителството и другите институции трябва да кажат, че кавкото и да се случи, родителите и децата трябва да са спокойни. "Винаги има начин да се компенсира учебното съдържание, в крайна сметка българската ваканция е най-дългата в света, така че има много възможности", допълни той. 

В света има три групи мерки- първо това е социаланта изолация. Втората група е да се правят масови тестове, и трета група, ако някои от нас развият болестта - да има достатъчно екипи, места в болниците и апарати за обдишване. Трябва да различаваме мерките за справяне с кризата и мерките за справяне с последиците от тази криза. "Дайте да се справим с кризата с общи усилия, а след това ще говорим дали някой е фалирал", призова проф. Вълчев.