Пореден случай на злоупотреба с авторитета на публични фигури. Името на проф. Иво Петров бе използвано във фалшива реклама на медикаменти. Според информацията в нея - въпросните таблетки лекуват всичко.

Първо не знаем какво има вътре в хапчетата. Това значи, че може дори да е опасно. Съставките не са известни поради една много проста причина – тези средства не са регистрирани. Нямат производител.

И за съжаление, акцентът не е толкова в спекулирането на моето име и тези на колегите, а в това че се търгува с надеждата на хората за здраве. Търгува се с доверието на хората. Това заяви проф. Иво Петров, национален консултант по инвазивна кардиология в ефира на Нова телевизия.

„Преди да се купуват такива средства трябва да се провери. Най-добре е хората, които са обект на такова облъчване и фалшиви новини е добре да питат своя лекар, своя кардиолог дали да го купят. За съжаление наистина се спекулира с имената на колеги”, посочи професора.

Той разказа, че многократно е подавал сигнали към прокуратурата, ГДБОП, Министерство на здравеопазването. „Принципно имаме подкрепа от тези институции, но реално погледнато нищо не се случва”, добави Петров.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук