Ако студената вода не е достатъчно студена, а топлата вода гореща, при една междинна температура се размножават микрооргазнизми. Така се разпространява и легионерската болест.


Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев, директор на Центъра по заразни и паразитни болести. 

Повръщате кръв след употреба на алкохол? Какво става...

Припомняме, че британски медии разпространиха информацията, че туристи от Великобритания са починали от легионерска болест след престой в хотел в "Слънчев бряг". Вчера от Министерството на здравеопазването съобщиха, че няма положителни проби за бактерията "легионела" в Курортен комплекс "Слънчев бряг".

Как влияе бирата върху здравето на мъжете?

"Когато има застояла вода, която не е пускана 5-6 дена, има възможност за разпространение на болестта. За това тази болест е по-разпространена по хотелите. Нека хората, които се връщат от плаж, да източват в хотелските стаи душовете и чешмите и да не са в банята по това време. Заразяването става и чрез вдишване", каза още той.

"В ЕС имаше 11 000 болни от легионерска болест, при 7 % смъртност. Легионерската болест всъщност е пневномия", разкри директорът на Националния институт по заразни и паразитни болести. 

Лекари посочиха първия признак на алкохолизма

"По отношение на бактерията "легионела", нашите климатици са безопасни", коментира проф. Кантарджиев.

"Източвайте водата и в дома си, ако сте отсъствали повече време", препоръча проф. Тодор Кантарджиев.