„Аз в целия си съзнателен живот се готвех за този момент. Мисля, че направих нещо значимо“, това призна проф. Тодор Кантарджиев по повод COVID пандемията.

„Големият процент нежелаещи да се ваксинират амбицираха някои съветници на политици и така разделиха народа. Лошото е, че се допусна ненаучност и нещата станаха гротескни“, категоричен бе експертът. 

„Броят на умрелите от COVID рязко намалява, когато има повече ваксинирани. Всички ваксини – не само тези срещу COVID, показаха, че са много ефективни.

Не казвам трета доза на всяка цена, защото ако човек е преболедувал и има две ваксини, то това му е достатъчно – ще е защитен за години“, категоричен бе той.

„Омръзнах на някои хора, а други започнаха да не ме обичат, защото не си променям изказванията за коронавируса от дълго време“, каза още професорът пред bTV.

Проф. Кантарджиев коментира и дали би влязъл в политиката: „Не, не бих нагазил в политиката. Защото имам име, което съхранявам десетки години и второ не мога да го причиня на близките ми… да ме окалят или да направя политически грешки.

Не бива да дружиш с идиоти и да правиш грешки“.

„Синът ми е дерматолог, води отделението по дерматология във ВМА. Много се гордея с него. Това ми е най-голямата гордост. Мисля, че и той се гордее с мен“, призна професорът.

„Още януари месец 2020 година издадох заповед да сме готови за ковид. Знаехме какво ще стане, но не мислехме, че ще е чак толкова.

С химиотерапиите и здравословните проблеми, които имах, не мислех за себе си, а за хората. То се знае какво щеше да се случи с мен, ако тогава се бях заразил с короннавирус.

Толкова помия се изля върху нас, че не искам и да си спомням“, призна още проф. Кантарджиев, който каза, че „за съжаление други народи се обединиха заради коронавируса, а ние сме се разединили“. 

„Намирам време за мъжки удоволствия, но нека не си разказваме ловни истории“, пошегува се той.