Доналд Тръмп е майстор на посланията. Хората възприемат най-добре между 7 и 20 думи, всички негови изказвания са в такъв размер. Често изглеждат недовършени, но всъщност не е така. Изказванията му са опростени до ниво не да бъдат прости, а да бъдат разбрани от 70-80% от хората.


Похватът му е една идея по-арогантен, отколкото трябва да бъде, но ако го намали това ниво, няма да има успех. Това каза ученият и преводач в САЩ проф. д-р Йонко Мермерски, съобщава "Факти".

"При срещата с Борисов се получи много хубаво по отношение на комуникацията с двамата лидери, имаше напасване от първата секунда, от първия момент имаше много спокойна обстановка.

Предвидената да е 45 минути среща, продължа час и 40 минути, защото беше смислена и полезна. Президентът Тръмп оказа уважение на Борисов, преди това уволни главнокомндващия на военноморския флот, беше труден ден, но успя да отдели толкова време, имаше и допълнителни срещи с екипите", каза проф. Мермерски.

"Сигналът, който даде американското правителство с отказа за достъп на съдия Андон Миталов е с една дума никакъв. Законът, по който са отнети правата за достъп на Миталов е универсален, в този списък има сигурно над 100 000 души. Ако има послание за ограничаване на руското влияние в България, то ще бъде предадено по съвсем друг канал. Много смешно се тълкува темата, всеки дава от себе си и екстрапулира, експертите се правят на експерти, става какафония и хората, които искат просто да прочетат новините, получават фалшиви новини", коментира той.

"Иран води открита война със САЩ, само че чрез своите терористични групировки в региона. Не е тайна, че политиката на Иран е към експанзия, да стават по-влиятелни. Те постоянно тестват докъде могат да стигнат без да има ответна реакция. Този път им дадоха да разберат, че ако се посегне на американски живот, това ням ада се толерира", каза Мермерски.

Според него убийството на ген. Сюлеймани не е политическо.

"Реално в САЩ няма Демократическа партия. Винаги те са били обединените, гласуват в пакет. Републиканците взимат позиции по същество и са били ощетявани, сега са се строили. Автор на какафонията при демократите в момента е Хилари Клинтън. Още на миналите избори те ограбиха Бърни Сандърс. След хакнатите сървъри, когато стана ясно, че са го спирали, започна разделение в партията. Много от поддръжниците на Бърни в знак на протест дори гласуваха за Тръмп. Сега е още по-голяма безредицата.

Опитват се да прокарат за кандидат Джо Байдън, той обаче остава четвърти и пети в силни за тях щати. Вглъбили са се твърде много основната им кауза да е да съборят Доналд Тръмп, обаче те нямат какво да предложат. Сандърс няма шансове срещу Тръмп. Сега ще вкарат и Блумбърг, който е мултимилиардер.

Те сменят партийните правила в движение. Ако Блумбърг оглави Демократическата партия, може да покаже, че е кандидат, за който може да се гласува", коментира Мермерски.

"Когато политик се хване за еко каузата, т.к. тя не е измерима и няма да му се търси отговорност, той я ползва като лозунг. Това е крясъкът на последните конвулсии на губещите политици", каза той.

Целия разговор с проф. д-р Йонко Мермерски може да видите във видеото: