Няма как да се върнем към температурите от началото на април. На 1 април беше ужасно. Това заяви проф. Георги Рачев в ефира на БТВ.

Днес ще бъде хладно, но утре ще се затопли. В четвъртък пак ще стане хладно. От събота - неделя опъваме прането. От събота започва затоплянето. Валежите ще продължат до четвъртък - петък. След това започва стабилизиране на времето, обясни проф. Рачев. 

По думите му затоплянето ще се задържи до началото на празниците.

"Няма как май месец времето да е равно. Ще има превалявания в следобедните часове, особено в Западната половина на страната", добави още той. 

Очаква ни динамично пролетно време, но топло, категоричен бе проф. Рачев. 

"Отварят нови хотели по морето. Хубаво време. Като приключим днес с валежите, ни очаква хубаво време. Температури малко по-високи от нормата", каза още проф. Рачев.

„Иначе и днес в София се очакват валежи и температури от 8 до 14 градуса. Дъждът ще продължи и през следващите два дни, но по-слабо. В сряда термометрите ще показват от 9 до 19 градуса, а в четвъртък - от 6 до 16. Дъждовете ще спрат в петък, но в началото на май се очакват нови превалявания“, прогнозира още проф. Рачев.