След като 17-годишен от ромски произход бе застрелян вчера край Монтана, близките му проговориха пред bTV.

Дядото каза, че трагедията се е разиграла пред очите му. По думите му Гошко е паднал след изстрела и е починал на място. „Чух изстрел и детето падна в каручката. Конят се изплаши и побягна, аз го спрях. Бях в шок и затова не казах, че съм видял мъжът, който стреля. Видях стрелеца, той се целеше и в мен. Виждал съм го и друг път в гората и пак ни е заплашвал. Преди време заплашваше да убие и друг с тръба“, разказа почерненият роднина на момчето.

На въпрос защо влизате в частен имот, дядото каза, че са отишли да косят трева за конете, но не и за дърва, каквато информация се появи вчера. В този момент идва собственикът и ги пита какво правят в частен имот.

Семейството на починалото момче е в шок.

„Искаме справедливост“, призоваха от квартала. „В такава държава с такъв народ така се живее“.

Според тях стрелецът се чувства безнаказан. „Човекът е много напред. Той се хвали, че ще има много хора зад гърба си и няма да пострада“, сподели жител на квартала.

Хора от махалата питат защо има етническо разделение на хората. "Ние не сме ли хора? В Монтана има много голяма расова дискриминация, децата ни постоянно са бити, но реакция на властите няма“, оплакаха се местните.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!