"Държавата ни репресира. Нищо от това, което КОНПИ твърди не е вярно. Сделката с "Каолин" е законна. Това заяви, но без да подкрепи твърденията с доказателства, скандалният бизнесмен Иво Прокопиев по повод пресконференцията на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) и запорираното му имущество.


Припомняме, че по-рано стана ясно, че е наложен запор върху имущество на Иво Прокопиев, жена му и фирмите му за 199 501 065 лева. Това е вследствие на обоснованото предположение, че придобитото имущество е придобито незаконно. След направена проверка, която обхваща период от 10 години по банков път е установено, че има несъответствие в размер на 14 млн. лв. в доходите на Прокопиев.

Председателят на КОМПИ не нарушава ли закона за класифицирана информация с пресконференцията, която даде, запита адвокатът на Прокопиев и отново зашикалкави, че в проверката няма нищо, което да наложи образуването на досъдебно производство и че имущественото несъответствие не е установено по законовия ред. 

Според защитника придобиването на акции на "Каолин" не е приватизация. Понеже има съдебно определение, не значи, че исканията на КОМПИ са основателни. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!