Иво Прокопиев, когото прокуратурата вчера обвини за далаверата с акции в EVN, днес побягна из коридорите на bTV, когато видя, че репортер на Канал 3 иска да му даде думата. Словоохотливият в студиото издател побягна отново в паника, виждайки камерата на Канал 3. Вече повече от два месеца Прокопиев отказва възможността да се изкаже пред телевизията, която му дава възможност всеки ден да отговори на обществено значими въпроси.
Днес Канал 3 попита Прокопиев как се чувства като обвиняем. Той можеше съвсем спокойно да изложи тезата си, че се чувства политически преследван /въпреки че засега винаги е твърдял, че не е политик и не участва в политичекия живот на страната/. Медията зададе и други въпроси, които не спира да поставя от два месеца.  Как кадрува политически, прави ли партия /"Да, България"/ и с каква политическа цел, какво ще отгвори на хората от Меричлери и Ветово, където след бандитската приватизация, е оставил непоправими щети.

А иначе в топлото студио Прокопиев обясни, как сделката е била контролирана от Комисията за финансов надзор (КФН) и Агенцията по приватизацията.  По думите му той самият не разбира обвинението. Прокопиев дори заяви, че в периода на сделките дори не е бил в страната, а инвестицията му в „Алфа финанс холдинг”, който притежава инвестиционния посредник по сделките „Булброкърс”, нямал никакво отношение.

Прокопиев не отрече, че негови служители са в "Да, България", но това не била негова партия. Записали се в нея, защото ги привлякла с политическата си платформа.