Босът на "Капитал" Иво Прокопиев от днес вече е обвиняем. Прокуратурата го уличи като съучастник на бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков по делото за продажба на акциите на държавата в „ЕВН Електроразпределение България“ АД.
Така държавното обвинение свали маската на недосегаемостта от галеното момче на Иван Костов. Явно това е била и причината Прокопиев да бърза с обявяването на новия политически проект на Христо Иванов - "Дай България", който бе учреден на третия етаж на мол "Парадайс", близо до пържените картофки и бургери на "Мак Доналдс" и цвърчащите плескавици на Майстор Миро.

Както БЛИЦ предвиди още на 7 януари - новият "политически" сбирток бе замислен като застрахователна компания, която трябва да обяснява, че всички обвиняеми от кръга "Агнешките главички" са жертви на репресия заради уж демократичните си убеждения.

Истината, обаче е далеч по-прозаична. "Агнешките главички", които бяха набутани в първото правителство на Бойко Борисов с личното ходатайстване на Прокопиев, ще трябва да отговарят пред закона за срамните приватизационни договори.
 

Със задна дата за разбойническото раздържавяване трябва да бъде потърсена отговорност и на всички представители на Агнешкия кръг начело с Ментора от "Драгалевци", които продължава да дърпа конците на пионките си, които превърна в милионери.

Освен за приватизацията, "Агнешките главички" трябва да обяснят по какъв начин ще компенсират българските данъкоплатци, които бяха ощетени средно с по 1770 лева от източването на Корпоративна търговска банка.
 

Надяваме се съвсем скоро пред българското правосъдие да бъде изправен и доскорошният мажоритарен собственик на фалиралата банка Цветан Василев.

Само така ще повярваме, че за правосъдието недосегаеми няма.

Ивайло КРАЧУНОВ