Една година условна присъда с 3 години изпитателен срок поиска прокуратурата по делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров и съпругата му Капка. От прокуратурата са съгласни и да бъде наложена пробация, заради смекчаващи вината обстоятелства, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.

Днес текат пледоариите по делото срещу лидера на "Атака " Волен Сидеров и съпругата му Капка, подсъдими в обвинение за подбуждане на Павел Чернев към лъжесвидетелстване заради пътния инцидент на автомагистрала "Тракия" на 7 април 2006 година. Тогава автомобилът, в който е бил Волен Сидеров, се блъска в кола на Явор Доков.хода на следствието Чернев се отрече от първоначалните си показания, че е управлявал колата, в която Сидеров се возел. По време на показанията си преди дни Сидерови заявиха, че Чернев сам е поел инициативата да разказва, че той е управлявал колата, в която Сидеров се е возил и която се е блъснала на автомагистралата. Волен Сидеров заяви, че инцидентът станал вечерта, когато пътувал от Стара Загора към София, а колата управлявал Любомир Бакърджиев, когото Павел Чернев препоръчал за шофьор. Близо до тунела на автомагистрала "Тракия" автомобил се блъснал в тяхната кола и Сидеров помислил, че срещу него се готви покушение. Когато пристигнал в София, Павел Чернев дошъл в заведение, в което били Сидеров и съпругата му и там предложил да се свърже с тогавашния министър на вътрешните работи Румен Петков, който от своя страна поел инициативата със случая да се заеме заместникът му Камен Пенков.
В деня след инцидента Сидеров, Чернев и Пенков се срещнали в заведение в София, а след това Чернев дал показания, като заявил, че сам е управлявал колата, в която Сидеров се возил. Няколко дни по-късно Сидеров се опитвал да се свърже с Чернев, но не можел да го открие, а когато се срещнали след няколко дни, Чернев му казал, че е имал среща с "някакви хора".  /Милан Николов, БЛИЦ