Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Александър Томов, Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев. Обвинението е за извършени престъпления по чл.203 ал.1 вр.чл.201 от НК - длъжностно присвояване и по чл. 311 от НК - документно престъпление.
Обвиненията срещу четирите лица касаят разпореждане с пари и вещи на „ПФК ЦСКА" АД и „Кремиковци" АД на обща стойност 36 156 820,47 лева. На Александър Томов е наложена парична гаранция от 10 000 лева.

Разследването срещу Томов и Гарибов започна през юни, когато прокуратурата образува досъдебни производства срещу двамата, а през ноември държавното обвинение обяви, че става дума за присвояване на 29 млн. лв. от “Кремиковци” и от ЦСКА. Градският прокурор Николай Кокинов обясни тогава, че окончателното обвинение е за присвояване в особено големи размери и длъжностно престъпление.

Става въпрос за извършени разпоредителни сделки с хвостохранилище на металургичния комбинат, които са ощетили завода. Хвостохранилището е било ипотекирано за покупката на ЦСКА. Първоначалната теза на прокуратурата беше, че Томов и Гарибов са присвоили парите, с които комбинатът е спонсорирал футболния клуб.

Ако се докаже вината на четиримата, наказанието, което могат да получат, е от 10 до 20 години лишаване от свобода. /БЛИЦ