Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Ценко Чоков и седмината участници в ръководената от него организирана престъпна група. Това съобщиха от пресцентъра на Специализираната апелативна прокуратура.
Срещу Ценко Чоков са повдигнати 5 обвинения – като ръководител на организирана престъпна група, за лихварство, отвличане, побой с нанасяне на телесни повреди, палежи. На Мартин Чоков (син на Ценко Чоков) също са повдигнати обвинения за участие в ОПГ, лихварство, отвличане и побой. Освен това, той е привлечен и за принуда, както и за заплаха със смърт.

Обвинения за участие в групата са повдигнати на Иван Тодораков, Димитър Каменов, Иван П. Тодораков, Касъм Касъмов и Васил Филиповски. Част от тях са привлечени като участници в конкретни престъпления на групата.
В хода на досъдебното производство са събрани 38 тома материали.

Обвинителната теза на прокуратурата е подкрепена от заключенията на множество експертизи, както и от събраните по делото доказателства.
Обвинителният акт бе внесен веднага след приключване на процедурата по поисканото изменение на наложената на Ценко и Мартин Чокови мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Днес Апелативният специализиран наказателен съд потвърди мярката и остави в ареста двамата обвиняеми.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!