Прокурори от Кюстендил, Девин, Пазарджик, Пловдив, Хасково и редица областни градове в България обявиха твърдата си подкрепа за обвинител №1 Иван Гешев, който бе атакуван от президента Румен Радев.
"Ние, прокурорите и съдебните служители от Районна прокуратура - Асеновград,категорично се противопоставяме на опитите Прокуратурата да бъде намесена в политически скандали и сблъсъци. По Конституция съдебната власт в България е независима и всички са равни
пред закона.


Поради тази причина ние не приемаме опитите Прокуратурата да бъде поставяна под контрол от различни политически и олигархични кръгове,както и да й бъде оказван натиск. Работим, за да защитаваме правата на българските граждани и всеки, прекрачил закона да бъде изправен пред  съда.

В нашата работа ние се ръководим единствено от закона и събраните доказателства спрямо лица,извършили престъпление, а не от тяхното обществено положение, професия,материално състояние, етнос или религия.

Ние следим за спазване на закона, осъществяваме надзор за законосъобразното и своевременно провеждане на разследването, участваме в съдебното производство като държавни обвинители, водени единствено от вътрешното си убеждение, безпристрастност и обективност", се казва в позиция на прокурорите от Асеновград.

По-рано днес Спецпрокуратурата също показа категоричната си подкрепа за Гешев.