Бившият конституционен съдия Румен Ненков коментира, че след здравната и икономическата криза сега е нормално да има и политическа.  Той обаче не вижда ясни искания на протеста, макар да смята, че хората имат право да са недоволни. 

"Те нямат ясен лидер, нямат и ясна визия - като направим нова конституция какво ще правим и дали конституцията е проблемът.  Само със стоене на улицата няма да стане. Какво ще реши това Велико Народно събрание? Ще се смени управлението и после? След 2-3 години отново разочарование ли?", коментира Ненков пред БНТ.

Според него най-големият проблем е това, че политиците искат да влияят на прокуратурата. 

"Политиците да се оттеглят от желанието да влияят на прокуратурата", посъветва Ненков и добави, че това трябва да стане особено в кадровия аспект.

Бившият конституционен съдия смята, че досега не е имало политическа сила, която да не се е вълнувала кой ще стои начело на прокуратурата.


Попитан за исканите оставки, Румен Ненков коментира, че главният прокурор не може да се махне без подписа на президента.

От друга страна държавният глава няма правомощия да иска оставката на обвинител номер едно.

Ненков не вижда основание и Румен Радев да иска оставката на правителството, защото това може да стане от Народното събрание.

Бившият конситуционен съдия не вижда и основания за импийчмънт на президента.