Нагли шофьори паркират беемветата си направо на плажната ивица между туристите и създават проблеми на почиващите.

Пясъчната ивица на плаж „Вромос” се превърна в паркинг за автомобили. За това сигнализираха зрители на Нова тв, които са на почивка в района на Черноморец.

Последният случай е от снощи, когато няколко автомобила преминали по цялата дължина на плажа и след като закъсали, останали близо час на пясъка.

В сряда вечерта малко след 18:30 часа почиващите на плаж „Вромос”, сред които и десетки малки деца са неприятно изненадани от гледката. Веднага позвънили на телефон 112. Резултатът- установени и санкционира са трима от нарушителите.

 „Изведнъж директно през цялата плажна ивица без никакъв срам мина цяла върволица коли. Имаше включително и огромен черен бус, имаше дори и „Пътна помощ”. Колите бяха 5-5 на брой.

Освен, че има коли по цялата плажна ивица между децата, които играеха  и можеше някой за пострада, нямаше никаква полицейска намеса”, коментира Виктория Петрова.

От полицията обясниха, че не са успели да се отзоват на сигнала заради изключителното натоварване на екипите в разгара на сезона. Къмпингуващите успели да заснемат номерата на автомобилите на пясъка, но не получили отговор защо са там.

„Получихме подигравателни усмивки и подмятания от сорта на „ За къде ни снимате? По телевизията ли ще ни дават?”, казва още Петрова.

Клиповете освен, че се появиха по телевизията, бяха показани и на министъра на туризма

„Ситуация е скандална. Така мога да я определя. Мога да уверя, че веднага съм се свързала с областния управител на Бургас, тъй като това е неохраняем плаж и той се управлява от Областна администрация”, заяви министърът на туризма Стела Балтова.

След разговор между областния управители и директора на МВР-Бургас, на място са изпратени полицейски патрули. Установени са част от нарушителите - повечето от област Ямбол.

„Важно е да отбележим обаче, че без значение дали са 8 или 3, както днес сме установили като нарушители, ще бъде вземано безкомпромисно отношение от страна на полицията.

То ще бъде свързано с налагане на административна санкция точно по Закона за устройства на Черноморското крайбрежие”, каза Цветелина Рандева- говорител ОД – МВР-Бургас.

Санкцията е от 1000 до 3000 лева или имуществена санкция от 3000 до 5000 лева.

Това, оказва се обаче, не е единичен случай на плаж „Вромос”. „Много пъти спират коли на пясъка. Това е доста грозна гледка, Този път чашата преля”, коментира Георги Митков.