И тази сутрин протестиращите работници от металургичния комбинат "Кремиковци" направиха шествие от храм "Александър Невски" до Министерския съвет, където ги посрещнаха метални заграждения и кордон от полицията и жандармерията. В сградата на правителството бяха допуснати лидерите на синдикалните организации Васил Яначков и Людмил Павлов, а останалите подгряваха с викове "Оставка".
Васил Яначков съобщи, че президентът на КТ “Подкрепа” Константин Тренчев снощи е разговарял с представители на кабинета и е изложил исканията на колектива. Огласена бе декларация до всички структури на КТ “Подкрепа”, в която синдикалните членове се призовават да подкрепят действията на кремиковските металурзи. Посочва се, че българската икономика е в колапс и че правителството няма ясна позиция каква ще бъде съдбата на най-големия български металургичен комбинат.
Държавният резерв изкупува готовата продукция на “Кремиковци” с 30-40% по ниска цена от тази, на която може да я продаде, каза пред протестиращите Васил Яначков.
По-рано днес колоната предизвика задръствания и спиране на движението по булевардите “Цар Освободител” и “Дондуков”. /БЛИЦ