Всички знаят, че плодовете и зеленчуците, освен вкусни, са и полезни заради богатото и разнообразно съдържание на витамини. Сега вече е възможно само с едно селфи да разкриеш своя индивидуален плодово-зеленчуков микс.

Звучи забавно, нали? И наистина е интересно. Ето и по какъв начин това е възможно.

За да помогне на потребителите си да разберат своята дневна нужда от витамини, Lidl създаде забавно приложение, като обединява нови технологии, основани на научни факти от над 20 страни от Европейския съюз. Чрез сканиране на лицето приложението установява възраст и пол и предлага комбинация от три важни витамина.

Накрая изкуственият интелект ги миксира по забавен начин, а ти получаваш три продукта от свежия асортимент на Lidl с плодове и зеленчуци, които съдържат тези витамини. Всичко, което трябва да направиш е да се усмихнеш и само след секунди ще узнаеш персоналния си микс от плодове и зеленчуци.

Витамините са есенциален компонент, необходим за редица процеси в организма, които си набавяме основно чрез храната. Палитрата от витамини обаче е пъстра, както и всеки от нас, а още по-разнообразни са плодовете и зеленчуците, които я съдържат.

Хората, които обичат да вършат по няколко неща едновременно е възможно да имат нужда от витамини за мултитаскъри – киви, чушка и спанак или казано накратко кичунак. Тази комбинация от витамини успява да направи това, което понякога много хора искат, а именно да свърши три неща наведнъж.

Подходяща ли е тази комбинация и за теб и от колко свежест и енергия имаш нужда всеки ден, можеш да разбереш в специалната секция на мобилната страница на Лидл, след като сканираш QR кода със смартфона си.