Осевн братя Галеви, които са все още в неизвестност, в Дупница са били проверявани много офиси на общински съветници от Консултативния към кмета при вчерашната акция на прокуратурата, НСлС, МВР, ДАНС, Агенция “Митници”. Това съобщи бившият кмет на Дупница Първан Дангов по бтв.
Претърсва ли са офиси на хора, които са се занимавали с търговия на автомобили втора ръка. Това няма как де не тревожи местната власт в Дупница, каза  бившият кмет  Първан Дангов. Според него хората в града са стресирани и не се чувала никаква информация къде са братя Галеви. Рано или късно всеки си намира майстора, каза още Първан Дангов. 
Никой не ме е търсил за съдействие нито ме е разпитвал във връзка с акцията, заяви от своя страна настоящият градоначалник Атанас  Янев по бТВ. Той заяви, че не знае дали братя Галеви ще се появят днес на работа, тъй като Консултативният съвет, където участват те, се събира само при нужда. Той предположи, че акцията срещу Галеви е свързана с предстоящите избори. Според Янев е пресилено твърдението, че 70% от населението на Дупница работи за тях. 
Близък на на братя Галеви Красимир Оков е съобщил за бТВ, че братя Галеви готвят изявление за медиите.
Блиц припомня, че Пламен Галев и Ангел Христов, известни в публичното пространство като братя Галеви, са в неизвестност от вчера. Във връзка с масираната акция на прокуратурата, НСлС, МВР, ДАНС, Агенция “Митници” и НАП, от компетентен полицейски орган са призовани братя Галеви. На тях им е било съобщено по телефона, че трябва да се явят в ОД МВР – Кюстендил за извършване на процесуално-следствени действия. След това обаче те се оказали в неизвестност, въпреки че потвърдили явяването си. В тяхно отсъствие на домашните им адреси са извършени действия по разследване. По случая е образувано досъдебно производство, твърдят още от МВР. Градският прокурор Николай Кокинов заяви за БЛИЦ, че все още не е повдигнато обвинение и операцията продължава. По непотвърдена информация обаче братя Галеви са били задържани за кратко.
БЛИЦ припомня, че до момента е констатирано наличие на адреси на офиси на търговски дружества, в които не се извършва дейност и които е възможно да служат за прикриването на финансови операции. Установени са дружества, собственост на офшорни компании. Открити са множество луксозни автомобили с неустановени: произход, платени акциз и ДДС. В хода на операцията има задържани лица за притежание и съхранение на наркотични вещества. Проверките и процесуално-следствените действия продължават.
По-рано от ведомството информираха, че акцията е започнала сутринта в 7 часа. Проверяват се автокъщи, офиси, административни сгради и жилища. Акцията протича в Дупница, Перник и София. Извършват се претърсвания и изземвания в 13 обекта. Целта на институциите е събиране на допълнителни доказателства за престъпления срещу финансовата, данъчната и осигурителна система, уточниха от МВР.
Паралелно с действията по разследване, митническите и органите на НАП извършват митнически и данъчно-осигурителни проверки в автокъщи и офиси на търговски дружества на територията на гр. Дупница.
По-рано бе отцепен и пътят към имението на братя Галеви в село Ресилово. Маскирани служители и органи на реда имаше пред фирмен офис, намиращ се срещу спортната зала в града, за който по неофициална информация се смята, че е собственост на Галеви. Проверка течеше и в дома на Николай Клисарски – Коко. Името му бе намесено преди години около откритата първа нарколаборатория в региона.
Служители на Национална агенция по приходите (НАП) и Агенция „Митници” проверяват автокъщите в Дупница, като кола по кола описват номера на рамата на двигателя и изискват от собствениците документите за автомобилите. От Митница – Кюстендил е искана справка за обмитените автомобили от началото на годината досега. Това се прави за коли над 120 конски сили или такива, които са внос от трети страни – най-често от САЩ. Собствениците на автокъщи не се притесняват от тези проверки, защото всичко е изрядно.
Имената на двамата бизнесмени нашумяха през март тази година, когато се заговори, че са се срещнали с бившия министър на вътрешните работи Румен Петков. Тогава стана ясно, че те са се срещали с бившия министър на вътрешните работи на басейна "Спартак". Посредник е бил Алексей Петров. Те поискали от него да им уреди среща с министър Петков, за да му предадат важна информация. Пламен Галев и Ангел Христов заявиха тогава, че са поискали срещата с министър Петков, тъй като са преценили, че имат особено важна информация и са се опасявали, че ако я предадат на друг, а не на министъра, тя би могла да бъде изкривена. Галев и Христов посочиха също тогава, че се чувстват използвани, че се чувстват като "боксова круша" и други чрез тях си разчистват сметките. Двамата ясно заявиха, когато се разшумя случая, че въвличането им в скандала е опит да бъде свалено правителството.
Противоречиви са мненията за двамата братя в региона, едни се страхуват от тях, други са изключително доволни, че кадруват в града, защото в Дупница настъпват редица подобрения в детските градини и училищата, започнато е строителство на бизнесцентрове и молове, което за пръв път се случва в града от 18 години насам. /БЛИЦ