Има начало на подготовка с тези 4 хладилни камери в България. Най-важните отговори не са по отношение на логистиката, а по отношение на безопасността, дали ще има странични ефекти от ваксините. Това посочи Антония Първанова, бивш депутат от НДСВ педиатър и експерт по управление на здравеопазването в телевизионно интервю.

Самолечението и свръхлечението са две много опасни неща, заяви Антония Първанова.


Лечението на Бойко Борисов е било изцяло грешно и в момента лицето му е подуто като на човек предозирал с кортикостероиди. Това констатира загрижено Първанова по bTV, но не даде своя схема на лечение, въпреки, че още вчера разказа във Фейсбук, че е преболедувала два пъти коронавирус. 

"При мен и двата пъти протече с типичните симптоми на един продължителен грип за около 2 седмици и по-бавно пълно възстановяване - първия път за около два месеца, втория за около месец. През цялото време не съм спряла да бъда активна и да помагам дистанционно на други пациенти и не мисля, че това беше някакво свръхчовешко усилие, макар и понякога да се чувствах доста зле.

Преминава и не е страшно, ако лечението е навременно, правилно, а общите грижи са интензивни. Понякога е трудно, но има изход. Нужно е търпение и адекватно терапевтично поведение. Ще опиша, ако би било от помощ и за подкрепа на тези, които се страхуват за себе си и своите близки", завършва тя поста си.

Първанова уточнява, че за първото си разболяване и дали е било COVID-19 разбрала с бърз кръвен тест, който показал IgG антитела. Вторият път се разболяла на 5 ноември, но не уточнява дали си е правила тест и какъв.

Има много въпроси, на които нямаме отговори. Ние не сме видели досиетата на тези ваксини, каза още тя. Мен лично ме притеснява желанието на производителя да бъде освободен от отговорност, заяви Първанова.