Мъж и жена, които са съпруг и съпруга, са задържани във връзка с открития в землището на бургаския кв. "Долно Езерово" труп на млад мъж с огнестрелна рана в гърдите. Това съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов. 

"Най-вероятно става въпрос за убийство, защото има огнестрелна рана поне от първоначалния оглед с вход и изход. Дали от ловно оръжие, или бойно - експертизата ще покаже", каза още Иванов. 

Като причина за убийството разследващите не изключват версия за случайна стрелба.

Както БЛИЦ съобщи, сигналът за зловещата находка е поличен във Второ Районно управление – Бургас около 18 часа в понеделник. Той е подаден от мъж и жена, които обяснили, че са били на ловен излет в местността, уточни говорителят на бургаската полиция, цитирана от БНР.

Своевременно районът е отцепен, като е извършен щателен оглед на местопроизшествието. Констатирано, че тялото на мъжа (с неустановена към момента самоличност) е с огнестрелна рана в областта на гръдния кош.

Трупът е откаран за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" към УМБАЛ – Бургас.

По образуваното досъдбено производство са назначени множество експертизи.

Работата по случая продължава от служители на отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас и Второ Районно управление – Бургас под прякото ръководство на Окръжна прокуратура – Бургас.

Очаква се резултатите от експертизите да бъдат готови в късния следобед.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ