Информация за кораба, който пристигна тази сутрин във Варна, участвал инцидент с друг кораб, беше полученa още вчера от румънската Морска администрация. Това заяви на брифинг к.д.п. инж. д-р Валентин Енчев, директор на Дирекция „Морска администрация“ – Варна, съобщава maritime.bg.

Корабът тази сутрин беше проверен, установени са конструктивни нарушения в носовата част на плавателния съд, каза още к.д.п. Енчев.

След извънредната ситуация в Черно море с потънал кораб, другият стигна Варна в този вид ВИДЕО

По думите му е започнало разследване и предстои изследване на техническото състояние на MICHEL.

Капитанът потвърди, че корабът е участвал в инцидента.", каза к.д.п. Енчев.

Припомняме, че както БЛИЦ писа съдът е участвал в сблъсък в Черно море. Предполага се, че това става причина за потъването край Румъния на плаващия под флага на Танзания кораб MOHAMMED Z.

Трима моряци от екипажа – граждани на Сирия, остават в неизвестност.

Вчера около 0400 ч. MOHAMMED Z подава сигнал за бедствие, когато се намира на около 25 морски мили източно от бреговете на северната съседка.

8 моряци от екипажа се евакуират успешно и са приети на борда на MICHEL. По-късно мъжете са прехвърлени на катери на румънския Морски спасително-координационен център и Гранична полиция. Един от тях е настанен в болница.

Трагедия в Черно море, кораб потъна!

Продължава операцията по търсене и спасяване на лицата в неизвестност. През вчерашния ден в нея бяха активирани четири плавателни съда на румънските служби, както и хеликоптер.

Критични часове: Румънските ВВС с извънреден ход след драмата в Черно море

 

 

 

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!