Жена, която се е  върнала от Англия, ще бъде приета днес в Инфекциозно отделение в карловската болница. Тя е от Карлово, още на летището е имала температура.

Подала е сигнал на тел. 112 за болки в болки в гърлото, температура и неразположение. Екип на Спешна помощ, обезопасен със специални костюми и маски, я е откарал в болницата, била е прегледана от инфекционист и й е било написано направление на хоспитаризация.

След около час престой в здравното заведение жената и синът й са си тръгнали от там, като не са носили маски. 

БЛИЦ се свърза с управителя на МБАЛ "Д-р Киро Попов". Доктор Христо Пелев каза, че е  разпоредил жената отново да бъде върната в болницата. Направен й е тест за коронавирус.

Тя ще бъде настанена в Инфекциозно отделение, докато не излязат пробите. Те трябва да са готови до 36 часа. Жената има сърдечни проблеми, няма други признаци, подчерта Пелев. Съпругът на дамата ще остане под карантина за 14 дни у дома си.

Доктор Пелев каза още, е в Инфекциозно отделение има лекар, две сестри и санитар, които разполагат с всичко необходимо за дезинфекиця и предпазване от заразата.

Те нямат право да излизат от отделението 14 дни. Вчера са пристигнали предпазните костюми, които доктор Пелев е поръчал. Вече целият медицински персонал е обезпечен. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ