Полетите от летище Бургас бяха възобновени преди няколко минути, предаде "Флагман". Авариралият чешки Еърбъс 320 вече е изтеглен на безопасно място. Полетите, които бяха отклонени за Варна, вече ще пристигат директно до първоначалната си дестинация, но със закъснения с около час и половина-два за някои полети.
Междувременно се появиха и първи кадри от евакуацията на пасажерите. Сред тях няма пострадали, а някои вече дори са получили багажа си.

Стана ясна и официалната причина за инцидента, разминал се на косъм от трагедия. Чешкият самолет е имал проблем с хидравликата на предния колесник, който се е проявил в последния момент преди кацането. Самолетът все пак успява да кацне на пистата, но някъде към средата й изневиделица се отклонява надясно заради аварията. Оттам той се озовава в пространството между два от заходите към главната писта.

Както БЛИЦ съобщи, комбинация от бързата, навременна реакция на опитния пилот и известна доза късмет спаси ситуацията и Бургас се размина без нова трагедия навръх 5-годишнината от атентата на летището в кв. Сарафово.