НАП е запорирала имоти на основателя на „Историческия парк“ и партията „Величие“ Ивелин Михайлов. Това съобщи в профила си във Фейсбук журналистът Симон Милков.

Става въпрос за 21 декара в село Староселец, /бившият пионерски лагер/ в община Провадия и над 12 други имота.

БЛИЦ припомня, че точно преди седмица шефът на НАП Румен Спецов съобщи, че е разпоредил проверки по подадени сигнали срещу фирмите на Ивелин Михайлов.

“Днес съм разпоредил проверки на фирмата и хората, които стоят като лица зад тази партия.

Вече има образувани производства по подадени сигнали отпреди няколко месеца за наличие на финансови схеми и измами”, каза Спецов.

Изпълнителният директор на НАП поясни, че фирмите на Михайлов имат натрупани данъчни задължения.

Спецов уточни, че подадените сигнали към данъчните спрямо неговите фирми не са свързани със старта на предизборната кампания, която отмина. 

От портала за електронни услуги на приходната агенция става ясно, че Михайлов е в списъка на длъжниците с неуредени публични задължения и дължи близо 309 хиляди лева.

Справка в Търговския регистър показва, че Ивелин Михайлов участва или е участвал в управлението на десетки дружества. Дружества, в които Михайлов е прекратил участието си, пък дължат на 340 хиляди лева. 

Проверка в Имотния регистър на Агенцията по вписванията показва, че през годините той е имал редица запори на имуществото си. Последните са само отпреди четири дни.

Сред запорираните тогава имоти е и бившият пионерски лагер, който се намира край село Староселец.

Наскоро пред bTV самият Михайлов заяви, че  много фирми, когато имат нещо друго да правят с парите, не ги внасят веднага в държавата и предпочитат да платят 23 на сто наказателна лихва.

"Ще платя за две седмици тези задължения, ще затворя фирмите, ще уволня хората и така ще лиша държавата от милиони на година", каза още Михайлов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ