Освободиха от ареста след изтичане на мярката им за задържане до 24 часа закопчаните в Бобов дол за нерегламентирана банкова дейност – лихварство. Разследването срещу тях продължава, съобщиха от полицията, цитирани от струма.бг.

Както БЛИЦ съобщи, преди обяд завчера в миньорския град бяха арестувани съпругът на директорката на Агенцията за социално подпомагане в Бобов дол Весела Кръстева – Мартин Алексов, и неговият приятел Кристиян Колев. По-късно вечерта е задържан и Александър Аспарухов.

Миналата нощ, докато Колев бил в ареста в Бобов дол, е опожарен автомобилът му БМВ Х5. Той бил оставен на тротоара, на мястото, където са били задържани с Мартин Алексов. Колев е с отнета книжка и Алексов играл ролята на негов личен шофьор.

Около полунощ живеещи в така наречената Джельова махала видели, че автомобилът гори, и сигнализирали на тел 112. На място пристигнали пожарен автомобил и криминалисти от РУ – Бобов дол. Предната част на автомобила е изгоряла, стъклата са счупени от високата температура. Горял е и салонът на БМВ-то.

По думите на криминалисти палежът е умишлен. На място са открити следи от запалителна течност, имало е остатък от пластмасова бутилка зад една от предните гуми на колата. Полицията в Бобов дол издирва камери около мястото на палежа, за да се установи извършителят. След освобождаването му от ареста Колев е разпитван отново във връзка с опожареното БМВ.

Вчера съпругата на Мартин Алексов – Весела Кръстева, не е била на работа в агенцията. Стана известно също, че при прегледа в Спешен център след задържането на Алексов ме е измерено високо кръвно налягане. Дежурният лекар е заявил на полицаите, че той не може да стои в ареста повече от 6 часа. Имал е оплаквания и от силно главоболие. Вчера преди обяд той е забелязан в центъра на Бобов дол.

От пресцентъра на ОДМВР – Кюстендил вчера съобщиха, че при обиск в домовете на тримата са открити големи суми пари и скъпи вещи. Срещу тях е образувано досъдебно производство за нерегламентирана банкова дейност – лихварство. Работата по случая продължава в ОДМВР – Кюстендил.