Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов предложи днес България и съседните държави да обединят усилия и Балканите да се превърнат в най-интересната дестинация за културен туризъм.

Това стана по време на срещата- дискусия в София, организирана от Министерството на туризма, на която присъстваха министър Николина Ангелкова и гостуващият  у нас гръцки министър на туризма Хари Теохарис. Вежди Рашидов бе гост на форума и подкрепи усилията на българската страна за реализирания ръст в туризма.

„Сигурен съм, че с общи усилия можем да направим Балканите най-привлекателната дестинация за културен туризъм, защото нашият район е с изключително богато наследство, земя на древни цивилизации. Защо да не направим  своеобразен триъгълник – например от Анталия през Атина до Варна и  заедно да  покажем  на туристите уникалните паметници на трите държави.”, заяви Вежди Рашидов.

Той е убеден, че сътрудничеството между България и Гърция ще спомогне за разкриването на безценното ни наследство пред още по-голям брой туристи.