Както БЛИЦ вече писа рускиня е виновна за жестоката катастрофа край Поморие с много ранени. До инцидента се стигна след смъртоносна маневра.

Само преди минути проговори таксиметровият шофьор, който пръв е бил връхлетян от взетата под наем българска Дачия с варненски номер.

„И в двете ленти имаше колона, всички карахме под 40 км/ч. Аз идвах с клиент от Бургас в посока Поморие. Изведнъж видях как от насрещната лента варненската Дачия рязко се отделя от колоната и с мръсна газ се насочва към мен. Беше за части от секундата. Имам над 30 години стаж като шофьор и усетих, че става нещо нередно. Успях да се дръпна вдясно, така Дачията счупи само огледалото ми и обра лявата страна на автомобила ми. Веднага след това със същата скорост – около 70-80 км/ч тази кола се заби почти челно в движещия се зад мен джип БМВ. Шофьорът му нямаше никакъв шанс да реагира. Произведеният в Румъния евтин автомобил буквално се заби от лявата страна след завъртането му в БМВ-то. Жената е в тежко състояние, моят клиент се изплаши много, на него също му се оказва бърза помощ”, разказа таксиметровият водач, цитиран от Флагман.бг.

Жестоко верижно меле край Поморие! Режат ламарини, има тежко ранени 


     Таксито се разминава с незначителни за тежката катастрофа щети

Пътят Слънчев бряг-Бургас все още е напълно блокиран в района около Поморие. И в двете посоки опашките са километрични, не може да маневрирате нито напред, нито назад.

Огледът на двата автомобила от полицаи започна около 17:30 часа, тъй като има участие на чужди граждани в ПТП-о и застрахователите ще бъдат особено взискателни, разследваните ще продължи по-дълго от обичайното.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!