Когато премиерът Бойко Борисов покани папа Франциск у нас, стана ясно, че Светият отец от дете знае за България. Оказа се, че баба му купувала в специална аптека в Аржентина бактерия на прах, за да му прави българско кисело мляко. Дали то ще е част от менюто му по време на посещението му у нас остава загадка, тъй като информацията за него е поверителна.

Все пак папата ще опита родно кисело мляко, след като министър-председателят Бойко Борисов ще му подари от него, заедно със златовезана икона и омофор. Премиерът ще връчи даровете си на Светия отец при посрещането му на летище София на 5 май, съобщи правителствената пресслужба.

И макар менюто на папата да остава загадка, знае се кой ще му приготви ястията - монахини. След посещението на Светият отец в САЩ стана ясно, че той не яде паста, но обича зеленчуци и морски дарове. Освен че ще обядва в манастира на сестирте Францисканки у нас, там той ще се оттегли и за кратък отдих.

В манастира вече се пазят прибори, с които се е хранил глава на римо-католическата църква. Една от сестрите францисканки преди време ги открива в бившата квартира на папа Йоан XXIII и ги пренася в манастира.