Трима охранители от пловдивската охранителна фирма Даикс са участвали в гаврата с възрастен мъж в града, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Пловдив. Скандалният видео запис бе получен в офиса на пловдивска радиостанция. На него се вижда как охранители се гаврят с мъжа и пъхат запалени пиратки в панталона му. Клипът е дълъг една минута и на него е записано как единият от охранителите слага пиратка в задните части на мъжа, която гърми три пъти. Чува се как мъжът стене от болка. Накрая му дават стотинки.
Директорът на полицията комисар Валери Баненкин каза, че двама от тях са разпознати от собствениците на фирмата и вече дават обяснения. Третият участник, който е заснел видеото, все още не е открит. Клипът е заснет с камера на мобилен телефон. Не е известно името на жертвата.
Единият от съсобствениците на охранителната фирма е заявил, че клошарят сам е предложил да участва в експеримент срещу 10 лева. След като бъде открита жертвата, ще се проверят твърденията на охранителите, че мъжът е участвал доброволно. Възможно е участниците в скандалния видео запис да понесат дисциплинарно наказание, но след като излязат резултатите от полицейската проверка. По непотвърдена информация клипът е сниман в извън работно време и не в обект, охраняван от фирмата. Неофициално от полицията коментираха, че обясненията за мястото и времето на извършване на гаврата са с цел замазване на положението и избягване на проверка на дейността на фирмата. Междувременно обаче от районна прокуратура обявиха, че вече е разпоредена комплексна проверка на Даикс. /БЛИЦ