Следствен експеримент беше извършен днес в ловешкия квартал Младост, където в новогодишната нощ бе простреляна играещата хоро Теодора Тодорова, съобщава "Монитор".

Експериментът трябва да се опита да даде отговор на основния въпрос откъде е дошъл изстрела, който едва не отне живота на празнуващата жена. Вече е ясно, че изстреляният куршум е 22 калибър.

Това обаче все още не дава отговор на въпроса за вида на оръжието, тъй като прекалено много видове оръжие стрелят с малокалибрени боеприпаси: като се започне от безопасните пушки флоберки, през пистолетите и се стигне до автоматичните бойни карабини и ловни пушки. Според оръжейни експерти малокалибрените оръжия са сред най-опасните и в ръцете на професионалист, могат да се превърнат в смъртоносни.

Първа версия на криминалисти за стрелбата по жена на хоро в Ловеч ВИДЕО

На този етап обаче, разследващите като че ли изключват вероятността за умишлен изстрел и залагат на версията, че неизвестният стрелец е целел тонколоната за да спре музиката, носеща се от нея и огласяща междублоковото пространство.

След инцидента полицаите са иззели законно притежаваните и регистрирани огнестрелни оръжия на живеещите в съседните жилищни блокове. Не е изключено обаче, изстрелът да е произведен и от незаконно притежавано бойно пушкало, което ще бъде доста трудно да бъде открито.

Надеждата е назначената балистична експертиза да установи посоката, от която е бил произведен изстрелът. Но дори и да бъде установена посоката, ще е много трудно да се установи от коя точно тераса или прозорец на апартамент е долетял куршумът.

Добрата новина е, че според лекарите в плевенската болница, пострадалата жена ще живее. Куршумът се е забил близо до сърцето откъм гърба и като по чудо не е засегнал вътрешните органи. На този етап е ясно, че е засегнат нерв на левия крак, което може да стане причина за временно затруднено движение. Куршумът все още не е изваден от тялото на ранената, тъй като според лекарите, това е изключително опасно и може да доведе до усложнения.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!