В кръвния център на ВМА ежедневно идват хора с различни истории и съдби. Някои от тях преминават през болестта с усмивка, а при други COVID-19 оставя болезнена следа. Такава е историята на мъж, решил да помогне на другите да живеят с плазма, съобщават от пресцентъра на лечебното заведение. 

Заболяването при него протича сравнително леко, успява да се справи със заразата като надделява над нея в етап на начална пневмония. За съпругата си казва, че е преболедувала безсимптомно. Атаката на вируса обаче не спира до тук.

COVID-19 среща цялото му семейство, като след високорисков контакт с роднина, на който са помогнали, откарвайки го до лечебно заведение, родители му също се разболяват. За съжаление, майка му губи битката с коварното заболяване. 

„С брат ми винаги ще носим вина, че не успяхме да помогнем на родителите си. И това е едно от нещата, които мога да направя, за да помогна на друг! В момент като този ми се иска да сме повече общество! Да сме повече заедно! Надявам се, че така ще може друг да живее!“, споделя дарителят, който призовава за човечност.

От ВМА благодариха на всички герои, които са опора на лекарите в това изпитание. "Битката с COVID-19 продължава и вярваме, че с Вашата помощ ще се справим", казват от ВМА. 

 

„НАДЯВАМ СЕ, ЧЕ ТАКА ДРУГ ЩЕ ЖИВЕЕ!” В кръвния център на ВМА ежедневно идват хора с различни истории и съдби. Някои от...

Публикувахте от Военномедицинска академия - ВМА в Четвъртък, 19 ноември 2020 г.