Адвокатка осъди Община Пловдив да й плати 45 000 лева обезщетение за ужасяващо падане след подхлъзване на непочистен сняг на 30 януари 2017 г. Инцидентът станал рано сутринта, на кръстовището на булевардите „Шести септември“ и „Васил Априлов“, съобщава „Марица“.
 
Тогава жената минала по пешеходната пътека на кръстовището, но щом стъпила на тротоара, се подхлъзнала на непочистения и заледен сняг, паднала и си счупила десния крак. На помощ й се притекъл случаен минувач, който подал сигнал на спешния номер 112.
 
Пострадалата била оперирана в болница, но поради усложнения претърпяла още няколко операции до ноември 2017 г., тъй като се стигнало до некроза на тъканите. Според експертизата по делото затруднения в движението съществуват и до настоящия момент, като тя е принудена да се придвижва с патерици.
 
Жената подала иск за 50 000 лева заради преживените от нея страдания. Станало ясно, че след инцидента тя била принудена да престане да упражнява професията си. Окръжният съд решил, че справедливото обезщетение е в размер на 30 000 лева, но апелативните магистрати го увеличили на 45 000.
 
По време на съдебния процес от общинското предприятие, ангажирано със зимното поддържане, обяснили, че мястото е било почистено от техни служители. Техните твърдения обаче били оборени от свидетели на инцидента. Мъж от квартала обяснил пред съдиите, че същия ден два пъти пресичал кръстовището ​и заявил, че имало натрупан замръзнал сняг. Човекът подал сигнал на 112, като разказал пред дежурния оператор, че се е налагало да държи пострадалата, за да не лежи жената в снега, което доказало, че мястото не било почистено. Поради тази причина и искът бил уважен от съда.
 
Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.